Topit chytře se vyplatí

Tepelný komfort a rozumem v hrsti

 

Jak vyzrát na drahé energie při vytápění? 

 

Prokazatelně nejúčinnější způsob jak snížit náklady za vytápění, je topit efektivně a chytře.

V místnostech, kde trávíte vy a vaše děti většinu času, by teplota měla být vyšší, optimálně okolo 21°C, v ložnici pro lepší spánek stačí o pár stupňů méně, v kuchyni si přitopíme vařením. Na chodbách, v technických místnostech a v místnostech, kde se zdržujeme jen málo, stačí teplota nižší kolem 16 °C.  

Dům či byt není vhodné přetopit ani podchladit. Opětovné vytopení vychladnuté místností je pak finančně a časově náročnější.
V době dlouhodobější nepřítomnosti je ideální nechat teplotu temperovat kolem 16°C. Navíc velké teplotní rozdíly přispívají tvorbě plísní a vlhkosti.

S klasickou hlavicí topení pouze otevíráte nebo zavíráte, regulujete jen průtok teplé vody do topení.
Radiátor topí nadále stejně a nereaguje na okolní teplotu v místnosti, která je buď podchlazená nebo přetopená.


S chytrou hlavicí si zajistíte automatickou, promyšlenou a pohodlnou regulaci průtoku. 
Chytrá hlavice měří okolní teplotu a udržuje teplotu v místnosti na nastavené úrovni. Váš radiátor topí pouze tehdy, je-li to potřeba.

Nejefektivnějším a nejpohodlnějším řešením je instalace chytrých termostatických hlavic a nastavením denních rozvrhů dle doby a druhu užívání jednotlivých místností. Teplotu jednotlivých místností můžete snadno ovládat a kontrolovat z jednoduché mobilní aplikace. Instalací chytrých termostatických hlavic a promyšleným nastavením vytápění ušetříte až 30 % energií.

 

 mceclip2