Správné umístění detektorů zaplavení.

FB banner k článku (900 × 628 px) (1480 × 622 px)

Malé inteligentní bezdrátové zařízení, které zjistí jakýkoliv druh úniku vody, ale změří i teplotu – to je detektor zaplavení. O nestandardní situaci informuje zvukovým signálem a prostřednictvím aplikace i notifikací do mobilního zařízení. 

Vy tak můžete zasáhnout hned
a předejít tak vzniku větších vážných škod na majetku, strojích a přístrojích,
způsobených vytopením.

Pro komunikaci s vašim mobilním zařízením potřebuje senzor zaplavení pouze Wi-Fi signál. K aktivaci senzoru zaplavení dochází v momentě setkání kontaktů s kapalinou, které může být způsobeno zapomenutou puštěnou vodou, prasklým těsněním spotřebiče nebo potrubím.

V prvním kroku je potřeba si určit, kam všude je vhodné senzory umístit. Obecně nejvhodnější místnosti jsou koupelny, WC a kuchyně. Dále také technické místnosti, sklepy, suterény a garáže.

Dalším krokem už je výběr správného umístění v místnosti. Takové, které zajistí včasnou detekci, avšak nebudeme o senzor zakopávat. Ideální místo je přímo pod zdrojem možnosti úniku vody a v blízkosti spotřebičů, které jsou připojeny na vodu.
Díky svým malým rozměrům 7 cm x 1,9 cm se senzor vleze prakticky kdekoliv. Po vložení baterie CR123A a velmi snadném propojení do aplikace, k instalaci stačí už jen položení senzoru na suché místo na podlaze a přístup k Wi-Fi. Na vybitou baterii sám upozorní. 

V praxi to znamená :

  • pod umyvadlo, toaletu, u sprchového koutu nebo vany,
  • blízko spotřebiče připojeného na vodu, jako je pračka nebo myčka,
  • popř. v blízkosti spotřebičů s možnosti úniku vody, jako je lednice nebo mrazák,
  • v blízkosti bojleru nebo průtokového ohřívače vody, 
  • pod topení a u vodovodního uzávěru.

Správným rozmístěním senzorů zaplavení
si zajistíte včasnou detekci úniku vody
a zabráníte velkým škodám na majetku.
Informace o úniku vody kdykoliv a kdekoliv, 
bez odhledu na to, jak daleko od místa jste.

O kompletní ochranu domácnosti nebo provozovny před vytopením i v době, kdy není nikdo přítomen se postará výhodný Set k ochraně před únikem vody. O úniku vody nejen, že ihned informuje notifikací do mobilního zařízení, ale i automaticky odesílá informaci do řídící jednotky a ta následně hlavní přívod vody uzavírá a zabrání tak vzniku větších vážných škod na majetku, strojích i přístrojích, způsobených vytopením v době, kdy nejste zrovna na místě.